5 FUN FACTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ 5 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ

5 FUN FACTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ 5 ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ

Dec 21, 2022

Ζούμε στην εποχή της εικόνας και του photoshop. H κυτταρίτιδα που παρατηρούμε στην επιδερμίδα μας δεν συμβαδίζει με τις αψεγάδιαστες εικόνες από τα καλλίγραμμα γυναικεία σώματα που θαυμάζουμε καθημερινά στο διαδίκτυο.

Αυτό την καθιστά αυτομάτως σε εχθρό. Τον εχθρό όμως για να τον αντιμετωπίσεις, θα πρέπει να τον γνωρίζεις πολύ καλά. Έτσι δεν λένε;

 

5 fun facts που θα πρέπει να γνωρίζεις για την κυτταρίτιδα

1) Η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική

Η κυτταρίτιδα προκύπτει από μια αλληλεπίδραση μεταξύ του συνδετικού ιστού στο δερματολογικό στρώμα που βρίσκεται υποδόρια καθώς και από το στρώμα λίπους που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Ο συνδετικός αυτός ιστός μπορεί να αποδυναμωθεί από πολλούς παράγοντες όπως από τις ορμόνες, την έλλειψη της άσκησης, το αυξημένο λίπος αλλά και από την κακή κυκλοφορία του αίματος σε κάποιες περιπτώσεις.

2) Η κυτταρίτιδα είναι αμιγώς γυναικεία υπόθεση.

Στους άντρες, ο συνδετικός ιστός έχει μια διαφορετική δομή από το γυναικείο σώμα η οποία είναι διασταυρούμενη και αυτό δίνει μια λογική εξήγηση στο οτι οι άνδρες δεν εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Αν σε παρηγορεί, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 10% των ανδρών το οποίο υποφέρει από κυτταρίτιδα.

3) Η κυτταρίτιδα “τρέφεται” με την πάροδο των χρόνων.

Οι ορμόνες φαίνεται να συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Το γυναικείο σώμα καθώς μεγαλώνει, μειώνεται σημαντικά η παραγωγή οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα είναι ορμόνες οι οποίες βοηθούν στην ομαλή ροή των αιμοφόρων αγγείων.
Όσο τα οιστρογόνα μειώνονται, μειώνεται και η ροή των αιμοφόρων αγγείων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και της φθοράς του ήδη υπάρχοντος συνδετικού ιστού. Κοντά στην εμμηνόπαυση πολλές γυναίκες παρατηρούν έντονη κυτταρίτιδα ιδιαιτέρως στα επίμαχα σημεία (μηρούς, γλουτούς).

4) Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται και στα καλλίγραμμα κορμιά.

Η κυτταρίτιδα δυστυχώς δεν κάνει διακρίσεις. Πολλές γυναίκες με ιδανικό βάρος που γυμνάζονται και προσέχουν την διατροφή τους, παρατηρούν κυτταρίτιδα στο σώμα τους.

Όμως όταν μια γυναίκα έχει αυξημένο βάρος τότε το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως αισθητό διότι το περιττό βάρος καθώς και το παραπάνω λίπος, πιέζουν τους συνδετικούς ιστούς και αυτό έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση κυτταρίτιδας. 

5) Η κυτταρίτιδα είναι κληρονομική

 Αν  η μητέρα σου ή η ακόμη και η γιαγιά σου είχαν κυτταρίτιδα, τότε έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να εμφανίσεις κι εσύ. Η γενετική είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αντιαισθητική εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο γυναικείο σώμα.

Αν όμως μια γυναίκα με κληρονομική προδιάθεση, αθλείται, ακολουθεί ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο και διατηρεί ένα ιδανικό βάρος, τότε είναι πολύ πιθανό η κυτταρίτιδα να μην κάνει και τόσο αισθητή την παρουσία της.

Αν ταλαιπωρείσαι από το πρόβλημα της κυτταρίτιδας ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα δεις ορατά αποτελέσματα σύντομα. 

1) Νερό, νερό και πάλι νερό. Κατανάλωσε συστηματικά 2 με 3 λίτρα νερό και σε 2 εβδομάδες θα παρατηρήσεις σημαντική αλλαγή στην όψη του δέρματός σου. Πολλές φορές η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται μόνο με την κατανάλωση νερού. Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, συμβαίνει. 

2) Αν μέχρι τώρα έπινες ανθρακούχα αναψυκτικά, απλά σταμάτα αυτή την συνήθεια και θα μας θυμηθείς. Τα ανθρακούχα ροφήματα καθώς και τα αναψυκτικά, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 3) Τώρα που ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός, δοκίμασε να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό ή ακόμη και κρύο νερό στο ντους αν το αντέχεις. Το ζεστό νερό μπλοκάρει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος κι έτσι καθώς η επιδερμίδα μας δεν αιματώνεται σωστά, παρατηρούμε αισθητή χαλάρωση στο δέρμα και η κυτταρίτιδα εμφανίζεται.

4) Κάνε κυκλικό μασάζ στην περιοχή που υπάρχει και επιμένει η κυτταρίτιδα ώστε να ενεργοποιηθεί η λέμφος και να ξεμπλοκάρει. Με το μασάζ αιματώνεται η περιοχή και έτσι “καίγεται το λίπος”.

5) Αμέσως μετά το μπάνιο, εφάρμοσε ένα αποτελεσματικό προϊόν για τη μείωση της κυτταρίτιδας αφού πρώτα έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο scrub το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θα ανοίξει τους πόρους και θα βοηθήσει στο να εισχωρήσει σε βάθος το προϊόν.

Επωφελήσου της προσφοράς μας εδώ και απόκτησε σε προνομιακή τιμή το scrub σώματος καθώς και το λάδι σύσφιξης κατά της κυτταρίτιδας.

Όπως και να έχει, αγάπησε και αποδέξου το σώμα σου με τις όποιες ιδιαιτερότητές του. Εξάλλου να θυμάσαι πως 9 στις 10 γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Δεν είσαι μόνη.

Μπες σήμερα στο e-shop της Natura Danza και διάλεξε τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για σένα.

Άφησε την φύση να χορέψει στο σώμα σου

Natura Danza

More articles